top of page

Teama de a pierde...Cine se teme să nu piardă a pierdut deja. Poate sună dur, însă este purul adevăr.


Ne e teamă să nu pierdem iubirea celuilalt, ne e teamă să nu pierdem bani, ne e teamă să nu pierdem libertatea sau independența etc. Însă nu ne e teamă să nu ne pierdem pe noi înșine tocmai atunci când ne este teamă să nu îl pierdem de celălalt sau să nu ne pierdem independența.


Intrăm în relații intime sau profesionale cu această teamă iar rezultatul este unul nu foarte fericit.


Când construim iubirea nu putem vorbi despre pierdere. Nu poți pierde sentimente oferite sau emoții trăite. Nici măcar bani nu poți pierde atunci când motivul cheltuirii/investirii lor este unul benefic ție sau celor dragi. Ei atunci nu sunt bani pierduți, ci bani investiți ce sigur vor aduce “profit” mai devreme sau mai târziu, sub diverse forme.


Cât de des auzim femei și bărbați spunând “ Imi este atât de teamă să nu îl/o pierd!” Putem pierde pe cineva doar dacă uităm să mai fim atenți la el/ea, uităm să mai participam la construirea relației noastre, neglijam nevoile și dorințele celuilalt, devenim egoiști sau pur și simplu ne orientăm atenția în altă parte.


Atunci da, putem pierde. Însă aceasta nu este o pierdere, ci este o alegere. Chiar dacă nu foarte conștienta uneori, alegerea de a fi indifferent sau nepăsător sau dominator sau agresiv etc duce, fără îndoială, la distanțarea celuilalt de noi.


Iar atunci nu prea mai putem spune că l-am pierdut, ci mai corect ar fi să spunem că l-am lăsat să plece.


Articol oferit de AIDA IVAN


CONTACT

Telefon +40 744 586 706


4 views0 comments

Comments


bottom of page