top of page

Plasturii fototerapeutici - Glutathione

Când ești sănătos și te simți bine, atunci întreaga lume este a ta! Respiri, vezi lumea în culori, ești dornic să pășești pe tărâmuri necunoscute, te bucuri de lucrurile simple și simți cum viața îți pulsează în piept cu fiecare bătaie a inimii. Dar, haideți să vedem care este explicația când nu se întâmplă chiar așa.



Pentru a pleca în călătoria noastră prin viață suntem înzestrați cu un organism perfect, dar pe măsură ce înaintăm, iar viața ne „supune” la diversele și nebănuitele sale încercări, pierdem, puțin câte puțin, din echilibrul inițial. Cam tot ce ține de ceea ce numim „mod de viață” – alimentație și obiceiuri alimentare, orele puține de somn, stresul cumulat, munca excesivă, grijile, toate creează bariere în ritmul natural al organismului. Aceste dezechilibre iau forma durerilor, bolilor și chiar a suferinței cronice.


Și atunci căutăm soluții în afara noastră; încercăm medicamente și tot felul de suplimente, fără a ne gândi pentru o clipă că adevărata resursă de vindecare este chiar în interiorul nostru. Da, corpul nostru are capacitatea de a se echilibra și vindeca singur.

Ce este glutationul?

Se știe că majoritatea proceselor din organismul nostru au loc în prezența oxigenului care, în timpul metabolismului, eliberează compuși cunoscuți drept radicali liberi, care au putere mare de degradare a țesuturilor. Glutationul este principala substanță responsabilă să elimine acest tip de compuși din celule, împreună cu alți produși toxici de metabolism.


Cu alte cuvinte, glutation este cel care stopează acest proces oxidativ, fiind considerat cel mai important antioxidant non-enzimatic din organism, care participă activ la detoxifierea ficatului și a rinichilor.


Vestea bună este că glutationul este prezent în fiecare celulă a corpului nostru. Mai mult, organismul nostru îl produce în mod natural, însă odată cu înaintarea în vârstă, această producție scade, iar pe fondul acestei lipse, corpul începe să emită semnale când apar diverse probleme de sănătate.


Ce putem face?

Datorită științei, acum stă în puterea noastră să stimulăm în mod natural producția de glutation. Și nu mă refer la medicamente sau suplimente care îl conțin, pentru că organismul uman întâmpină probleme la absorbția glutationului în cantități mari, provenit din surse externe: cea mai mare parte din glutationul din suplimente se pierde în timpul procesului de digestie, iar doar o mică parte din acesta rămâne în corp.


Mă refer la o tehnologie inovatoare care folosește fototerapia și prin care, producția de glutation este stimulată într-un mod natural și eficient, în timp ce porți un simplu plasture și te bucuri de viață.


Dar, haideți să vedem care sunt beneficiile reale ale acestui antioxidant puternic – glutationul.

1. Întărește imunitatea

Imunitatea nu se obține imediat, ci se construiește în timp. Secretul imunității are legătură cu cantitatea de glutation prezentă în limfocite, pentru că studiile au dovedit că, la persoanele cu un sistem imunitar puternic, limfocitele conțin o cantitate exactă de glutation.

Astfel, organismul tău este pregătit să lupte eficient împotriva amenințărilor cu viruși sau bacterii.

2. Susține detoxifierea ficatului

Suntem zilnic bombardați cu zeci de rețete, ceaiuri, medicamente pentru detoxifiere care promit să facă minuni peste noapte. Ficatul detoxifică organismul, iar glutationul ajuta la detoxificarea ficatului, fiind responsabil cu identificarea și eliminarea toxinelor, a substanțelor chimice și a potențialilor agenți cancerigeni care au pătruns în organism și s-au absorbit. Studiile arată că distanța de la un ficat perfect sănătos, la ciroză, constă în nivelul de glutation.

3. Combate stresul oxidativ și aduce vitalitate

Glutationul este cel mai bun prieten al organismului tău fiindcă neutralizează radicalii liberi. Astfel acționează asupra stresului oxidativ și îți oferă energie pentru a-ți îndeplini toate visurile. De asemenea, glutationul previne îmbătrânirea prematură, oboseala cronică, afecțiunile intestinale și problemele neurodegenerative, astfel încât vei radia de tinerețe și vitalitate.

4. Susține buna funcționare a inimii

Înaintarea în vârstă aduce cu sine o serie de probleme cardiovasculare, care apar atunci când învelișul inimii și vasele de sânge nu mai funcționează așa cum trebuie. Glutationul previne apariția bolilor cardiovasculare, îmbunătățind circulația și procesele inimii.

Sănătatea este o alegere, nu o întâmplare și depinde foarte mult de deciziile noastre culinare. Alege așadar alimente bogate în glutation precum: pepene verde și galben, grapefruit, căpșuni, portocale, piersici, avocado, sparanghel, cartofi, roșii, broccoli, conopidă, dovlecei, spanac, scorțișoară, cardamon. De asemenea, consumul de magneziu, vitamina B6, seleniu și zinc favorizează producția de glutation.


Așa cum spuneam mai sus, organismul nu are capacitatea de a asimila tot ceea ce îi oferim, de aceea cea mai bună alegere este stimularea naturală, care se află la un plasture distanță.


Despre Lifewave



7 views0 comments
bottom of page