top of page

Informatii obligatorii pentru website-urile de e-com

Pentru a clarifica obligatia de a informa consumatorii in egala masura si in mediul online, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a stabilit la nivel de ordin ca si cei care administreaza site-uri de vanzari, preluare comenzi online si/sau publicitate la produse si/sau servicii, servicii turistice, de comercializare de pachete turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce sunt obligati sa afiseze pe site, usor accesibil consumatorilor, mai multe informatii privind autorizarea desfasurarii activitatii. Comerciantii au la dispozitie pana pe 25 ianuarie sa se achite de noua obligatie, riscand apoi „sa fie delistati de pe pagina de vanzari”.


Ordinul ANPC nr. 225/2023 privind informarea consumatorilor de catre operatorii economici care desfasoara activitate in mediul online obliga operatorii economici care desfasoara activitate de comercializare/prestare de servicii in mediul online sa informeze consumatorii cu privire la conditiile de legalitate, prin afisarea „tuturor informatiilor in baza carora functioneaza”:

Denumirea persoanei juridice;cod unic de inregistrare;numarul din registrul persoanelor juridice corespunzator, din care sa rezulte obiectul/obiectele de activitate;adresa sediului si/sau a punctului de lucru, unde isi desfasoara efectiv activitatea;seria si numarul tuturor autorizatiilor, avizelor, atestatelor, certificatelor, licentelor necesare desfasurarii activitatii, precum si emitentul acestora.


Aceste informatii trebuie sa fie plasate in campul vizual al consumatorului, la primul contact cu prezentarea operatorului economic, astfel incat informatiile sa fie usor de identificat si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice ori disponibile in urma cautarii. Practic, se doreste ca si magazinele online sa furnizeze aceleasi informatii ca si cele fizice.


Societate de avocati Grecu Partners, prin avocatii sai specializati pot verifica site-urile societatilor din punct de vedere legal (Termeni si conditii, anunturi publicitare, GDPR), ajutand societatile sa nu aiba probleme in caz de controale de la ANPC sau de la alte autoritati.


Articol oferit de Societatea de avocatură Grecu Partners


 


 


 16 views0 comments

コメント


bottom of page