top of page

Implant dentar All-on-6


Începând cu utilizarea pe scară largă a implanturilor dentare, reabilitarea arcadelor complet edentate cu implant dentar a devenit tot mai comună. Această reabilitare se poate face fie prin proteză fixă, fie prin proteză amovibilă. Stomatologia implantară All-on-6 este un tratament dentar care presupune înlocuirea unui set complet de dinți cu o punte fixă susținută de șase implanturi dentare. Este o alternativă mai sigură și mai durabilă pentru protezele totale tradiționale și poate îmbunătăți funcția și estetica cavității bucale pentru cei care și-au pierdut toți dinții naturali.


Tratamentul All-on-6 este de obicei recomandat celor care au pierdut toți dinții din cauza bolii parodontale avansate, cariilor și traumatismelor. De asemenea, este o opțiune pentru cei care nu sunt candidați potriviți pentru implanturile dentare tradiționale din cauza lipsei unei densități osoase suficiente în maxilar.


Procesul de tratament începe cu o examinare amănunțită și o evaluare a sănătății bucale a pacientului de către un medic stomatolog profesionist calificat. Aceasta poate include raze X și scanări 3D pentru a determina starea osului maxilar și cea mai bună localizare pentru viitoarele implanturi dentare.


Odată ce implanturile s-au integrat complet cu osul, pacientul se va întoarce la stomatolog pentru a-i instala puntea permanentă. Puntea este de obicei realizată din porțelan sau ceramică, rășină acrilică și este făcută la comandă pentru a se potrivi cu dinții naturali ai pacientului ca mărime, formă și culoare.


Unul dintre principalele beneficii ale stomatologiei All-on-6 este că ofera o soluție mai comodă, mai utilă și mai eficientă decât proteza totală clasică. Spre deosebire de protezele tradiționale, care pot fi îndepărtate și pot necesita ajustări frecvente, puntea All-on-6 este fixată pe loc și nu necesită îngrijire sau întreținere specială.


Un alt avantaj al implantologiei All-on-6 este că poate îmbunătăți funcția și estetica cavității orale. Puntea fixă permite pacientului să mănânce și să vorbească mai natural, iar porțelanul sau materialul ceramic folosit pentru realizarea punții este foarte rezistent la colorare și decolorare.


Este importat de reținut că stomatologia implantară All-on-6 este o procedură chirurgicală majoră care necesită o investiție semnificativă de timp și bani. De asemenea, nu este potrivit pentru toată lumea, deoarece necesită un maxilar sănătos și o sănătate orală generală bună.


Cu toate acestea, pentru cei care sunt candidați potriviți, poate fi un tratament care va schimba viața, în special pentru că restabilește funcția aparatului stomatognat și încrederea pacientului.


În concluzie, procedura All-on-6 este un tratament predictibil care presupune inserarea a șase implanturi susținute de o punte fixă care înlocuiește dinții naturali și este o metodă utilizată pe scară largă pentru reabilitarea complexă a edentatului total. Aceasta reabilitare prin implanturi dentare necesită o selecție corectă a cazului, o intervenție chirurgicală inteligentă, procedură și planificare protetică atentă pentru a atinge un rezultat de succes.

Articol oferit de Dr. Lorelei Nassar - Clinica de Implantologie LORELEI NASSAR


CONTACT

Telefon: +40 751 051 096

+40 314 257 954ADRESA CLINICĂ

Strada Puțul lui Zamfir 15A,

București 011683, România

4 views0 comments

Comments


bottom of page