top of page

Ce concedii medicale sunt acum exceptate de la plata CASS?


Venim în atenția dumneavoastră cu informații referitoare la OUG 34/2024 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate cu tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile pentru nou-născuți, pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și prorogarea unui termen.

 

Prin aceasta se stabilesc măsuri de sprijin pentru categoriile de cupluri mamă-nou-născut defavorizate, dar și o serie de măsuri auxiliare, printre care și exceptarea de la plata contribuției la asigurările sociale de sănătate.

 

Începând cu data de 12 aprilie 2024 sunt supuse contribuției de asigurări sociale de sănătate indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate aferente concediilor medicale pentru codurile de indemnizație:

  • cod 01 – concediu medical pentru boli obiÈ™nuite,

  • cod 07 – concediu medical pentru carantină,

  • cod 10 – concediu medical pentru reducerea timpului de muncă cu o pătrime din durata normală.

 

Au redevenit scutite de CASS toate celelalte concedii medicale stabilite prin OUG 158/2005 (de exemplu concediile medicale pentru urgențe medico-chirurgicale, pentru maternitate, pentru îngrijirea copilului bolnav sau pentru risc maternal).

 

Modificările se aplică și pentru indemnizațiile concediilor medicale a căror perioadă de acordare încetează după data intrării în vigoare a OUG 34/2024.

 

✅ Ne puteți contacta pentru detalii suplimentare și suntem disponibili pentru a vă răspunde la orice întrebare. 


Articol oferit de Grecu & Partners

(+4) 031 426 0745

1 view0 comments
bottom of page