top of page

Bunătăți cu cafea



Toata lumea iubeste cafeaua, aceasta bautura miraculoasa care te trezeste in fiecare dimineata si-ti da chef de lucru macar pentru prima jumatate a zilei, pana la a doua ceasca de cafea. Desigur, sunt oameni care prefera sa bea ceai in loc de cafea, insa nici acestia nu pot rezista unei prajituri delicioase care ascunde in ea si cateva boabe din acest “aliment”.


Arabica vs. Robusta

Experienta savurarii unei cafele este data si de tipul de cafea pe care il alegi. Diferenta intre cafea Arabica si cafea Robusta este data de intensitate si gust, pentru ca vorbim despre arbori de cafea care au crescut in conditii diferite, conditii ce se impregneaza pe produsul final.


In timp ce Arabica este o specie cultivata la altitudini mari, cu un numar de cromozomi dublu fata de Robusta, aceasta din urma se cultiva la altitudini mai mici, este mai slaba in intensitate, dar si mai ieftina.

Oricare ar fi tipul de cafea pe care il alegeti, recomandarea este sa alegeti cafea proaspata, deoarece cafeaua depozitata mult timp isi schimba gustul, dar si proprietatile.


Ce altceva mai poti sa faci din cafea

Am adunat pentru voi cateva sugestii de bunatati cu cafea, pentru zilele in care vrei sa mananci ceva bun, dar parca vrei sa bei si o cafea si nu poti sa te hotarasti. Va prezentam cateva deserturi care-ti vor alinta papilele gustative si-ti vor domoli si posta de cafea.

  • Milkshake cu cafea si banane;

  • Inghetata cu cafea;

  • Panna cotta cu cafea;

  • Mousse de cafea;

  • Granita de cafea.

Orice desert ati alege, veti avea parte de o experienta nemaipomenita.


Cafeaua in mancaruri

Stiai ca, in afara de deserturi, mai poate fi folosita ca ingredient pentru alte mancaruri? De exemplu, costite de vita la cuptor in crusta de cafea, quinoa cu chilli si un strop de cafea, friptura de porc cu sos de caise si cafea si chiar si paine cu cafea.

Ti-am facut pofta? Hai sa ne auzim si sa discutam despre preferintele tale in materie de catering pentru petreceri!


Articol oferit de Premier Catering


5 views0 comments
bottom of page