top of page

Aparatul dentar Invisalign


Invisalign este unul dintre cele mai moderne tratamente ortodontice de aliniere a dinților, care oferă avantaje de necontestat față de tratamentele tradiționale. Este un aparat dentar invizibil și detașabil, iar tratamentul constă în purtarea succesivă a unor gutiere confortabile și transparente.


Ce probleme dentare se pot corecta cu Invisalign?


Medicul ortodont este cel care va stabili dacă sistemul Invisalign este potrivit pentru un pacient, în funcție de situația clinică a acestuia. Tratamentul de redresare ortodontică cu Invisalign poate fi o soluție excelentă pentru o serie de afecțiuni precum treme si diasteme (spații interdentare mari), înghesuiri dentare, ocluzie inversă, ocluzie încrucișată, ocluzie deschisă sau supraacoperire.


Avantajele aparatului dentar Invisalign


Invisalign este o soluție de redresare ortodontică potrivită la orice vârstă. Acesta este realizat dintr-un material termoplastic durabil transparent și aproape invizibil care nu afectează calitatea vieții. Gutierele pot fi îndepărtate pentru a mânca, astfel încât nu există restricții alimentare sau stări de disconfort. Posibilitatea de a îndepărta gutierele ajută și la evitarea apariției cariilor și infecțiilor gingivale, prin realizarea unui periaj dentar corespunzător.


Pe parcursul tratamentului cu Invisalign, pacientul își va schimba singur gutierele, în funcție de recomandarea medicului, astfel încât vizitele la stomatolog sunt mai rare decât în cazul tratamentelor ortodontice clasice.


Etape de tratament Invisalign

1. Consultația inițială pentru diagnosticare și crearea modelului 3D al dinților cu ajutorul unui scaner digital. Procedura este simplă, rapidă și fără disconfort, iar pacientul poate previzualiza modalitatea în care se vor deplasa dințiiși rezultatul final.

2. Medicul ortodont va realiza planul de tratament digital și va crea un model de aparat dentar 100% personalizat pentru pacient.

3. Producția aparatului dentar personalizat.

4. Controale periodice pentru monitorizarea evoluției alinierii dentare.

5. Rezultatele se pot verifica în timp real cu ajutorul aplicației My Invisalign.

6. Menținerea rezultatului cu ajutorului unui aparat de contentie - o gutieră transparentă, din plastic.
....................................


*Articol oferit de Dr. Lorelei Nassar

Clinica de Stomatologie și Implantologie Dentară

Telefon +40 314 257 954

E-mail contact@drnassar.ro

6 views0 comments

Comments


bottom of page