top of page

joi, 06 oct.

|

București

Viitorul Afacerilor de Familie în România

Registration is closed
See other events
Viitorul Afacerilor de Familie în România
Viitorul Afacerilor de Familie în România

Time & Location

06 oct. 2022, 09:00 – 15:00

București, Strada Ion Ghica 4, București 030044, Romania

About the Event

„Afacerile de familie sunt coloana vertebrală a economiei noastre europene. Afacerile de familie nu încetează niciodată să inoveze. Nu se concentrează pe următoarea adunare a acționarilor. Ele apreciază dezvoltarea durabilă și investițiile de care vor beneficia generațiile viitoare. Pe scurt: întruchipa ele ți ceea ce este mai bun din economia noastră de piață din Europa”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedint Comisiei Europene,  în cadrul 2022 European Family Businesses Summit, care sa desfăşurat, la Berlin, în perioada 1314 iunie 2022. 

Modelul afacerii de familie se bazează pe responsabilizarea individului într foloseşte valorile familiei, valorile comunităţii şi valorile naţionale.o conjunctură care Familiile dezvoltă afacerile investind în urmaşi prin pro grame specifice, prin proiecte activităţi care dezvoltă abilitaţile necesare cr , prin cercetarea pieţei, finanţând diferite eşterii economice a familiei. 

Întreaga afacere este de fapt laboratorul în care următoarea generaţie studiază, îşi dezvoltă oportunităţile de a învăţa, lucrând di rect cu profesionişti în anumite etape ale procesului de producţie şi primind răspunsuri precise curiozitaţii infantile. Afacerile de familie au la bază spiritul educării, al dezvoltării profesionale, reprezentând moştenirea şi tradiţia în care experienţa trecutului este la baza promisiunii viitorului. 

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, afacerile de familie reprezintă mai mult de 60% din toate companiile din Europa. Cele mai multe dintre afacerile de familie s-au dovedit mai reziliente decât așteptările inițiale, în contextul pandemiei de COVID-19, arată raportul “Mari familii de afaceri din piețele emergente: modele și oportunități pentru businessul de familie românesc în vremuri de criză”, dedicat oportunităților existente pe piețele emergente pentru consolidarea afacerilor de familie durabile, lansat de Smartlink Communications.  

În țara noastră s-au consolidat afaceri de familie în majoritatea sectoarelor economice – IT&C, industrie, agricultură, construcții, transporturi, servicii, turism, energie, medicină și farmacie, etc. Foarte mulți fondatori / proprietari au investit eficient și în alte sectoare economice, pe lângă cel inițial, pentru a-și diversifica portofoliul de produse și servicii și a-și maximiza profitul.  

Conferința cu tema Viitorul afacerilor de familie în România își propune să reunească antreprenori, oficialități și consultanți pentru a identifica principalele soluții de dezvoltare a afacerilor de familie, un sector strategic pentru economia noastră.  

Teme de discuție (lista este deschisă):  

 • Principalele provocări ale afacerilor de familie din România 
 • Cum promovăm business-urile antreprenoriale și afacerile de familie ca exemplu pentru potențialii antreprenori; 
 • Modele de succes în „family business”. 
 • Impactul reglementărilor / legislației  / birocrației sufocante asupra afacerilor de familie 
 • Expansiunea internațională a afacerilor de familie Guvernanța corporatistă în afacerile de familie 
 • Provocări fiscale pentru afacerile de familie din România  

Propuneri vorbitori: 

 • Constantin - Daniel Caradiu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului 
 • Iuliu Stocklosa, Președinte, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) 
 • Florin Madar, Președinte, Asociația Family Business Network România 
 • Ioana Arsenie, Fondator Trusted Advisor Strategy & Finance și strateg financiar 
 • Prezentări afaceri de familie de la antreprenori români - trei companii 
 • Reprezentant firmă consultanță fiscală 
 • Moderator – Cezar Iulian Armașu, Director, Revista Patronatului Român  

Agenda 

09,00 – 09,30: Înregistrare participanți 

09,30 –11,40: Sesiunea I 

11,40-12,00: Pauză de cafea & Networking & discuții cu presa 

12:00 – 14:00: Sesiunea a II-a 

14,00 – 15,00: Masa de prânz  

Contact: Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, 0732. 903. 216, mircea.fica@clubantreprenor.ro Roxana Biga, Project Manager; 0743.292.252, roxana.biga@clubantreprenor.ro 

Share This Event

bottom of page