top of page

Vacanță sau Brand Personal? Cum să-ți menții succesul


Dacă e iunie, e început de sezon al vacanțelor. Sătui de muncă și responsabilități, toți așteptăm să ne luăm o pauză binemeritată, să ne încărcăm bateriile și să ne bucurăm de soare și călătorii. Este o perioadă minunată, dar care uneori ne fură din elanul de a mai face lucrurile să se întâmple. Spun asta pentru că știu că sunt mulți cei care cred că brandurile personale sau afacerile pot intra și ele în vacanță odată cu instalarea sezonului estival.


Dornici să se elibereze de stres și să își trăiască vara de vis, oamenii tind să își reducă activitatea dramatic și să se relaxeze mai mult decât e cazul. Totuși, este esențial să înțelegem că brandul personal nu ia vacanță.


Dacă mă întrebi pe mine, vara este o perioadă în care trebuie să fii cel mai creativ și să găsești modalități inspirate de a menține legătura cu clienții și de a rămâne în atenția oamenilor, care la rândul lor sunt cu gândul în altă parte și, deci, atenția le este mai greu de captat.


Ca să îți dau o mână de ajutor, am pregătit pentru tine patru sfaturi prin care îți poți menține conexiunea cu clienții și poți păstra atenția asupra brandului tău personal, chiar și în sezonul estival, fără să consumi prea mult timp și energie.


1. Continuă să livrezi conținut valoros pentru brandul tău personal în timpul vacanței de vară.


Vara este momentul ideal pentru a-ți revizui strategia de conținut și pentru a oferi informații relevante și captivante pentru audiența ta. Dacă ești pe plajă sau în expediție pe munte, atunci sigur nu vei avea timp de scris ceva original. Ce poți face în acest caz? Creează și distribuie articole, ghiduri și sfaturi utile despre călătorii de vară, activități recreative sau idei creative pentru petrecerea timpului liber. Asigură-te că textele tale sunt bine documentate și tratează teme de interes în sezonul estival, având în același timp legătură și cu domeniul tău de activitate. Adică, nu poți posta articole despre activități de grădină dacă ești stomatolog.


2. Utilizează puterea rețelelor de socializare pentru a te conecta cu audiența ta.


Nu lăsa ca vacanța să fie un obstacol în menținerea legăturii cu clienții. Continuă să fii activ pe platformele de socializare și să împărtășești experiențe relevante și atractive, care să mențină viu interesul oamenilor sau măcar să nu uite de tine. Folosește etichete relevante, cum ar fi #brandpersonal #vară #vacanță și implică-ți comunitatea prin întrebări, sondaje sau concursuri. În plus, asigură-te că profilurile tale de social media sunt optimizate pentru cuvântul cheie specific businessului tău – la mine, de exemplu, cuvântul cheie este brand personal – și utilizează link-uri către site-ul tău pentru a-ți crește traficul și vizibilitatea online.


3. Colaborează cu influenceri sau parteneri din industrie pentru a-ți promova brandul personal în timpul verii


Explorează oportunități de colaborare cu influenceri sau alte branduri din nișa ta în timpul sezonului estival. Identifică persoane sau companii care au o audiență similară și propune-le să dezvoltați conținut sau proiecte comune. Aceste parteneriate pot aduce expunere suplimentară și trafic către site-ul tău, consolidându-ți în același timp autoritatea în domeniu și, deci, menținându-ți brandul personal la nivelul la care l-ai ridicat până acum.


4. Organizează evenimente și webinarii tematice pentru a-ți implica audiența


Profită de timpul liber al oamenilor în vacanță și organizează evenimente online sau webinarii pe teme relevante pentru afacerea ta sau pentru brandul tău personal. Aceste sesiuni interactive pot include sesiuni de întrebări și răspunsuri, prezentări sau dezbateri despre subiecte interesante din industria în care activezi și pot fi realizate în mod distractiv, ca să nu facă notă discordantă cu starea de euforie și relaxare care îi cuprinde pe oameni odată cu instalarea caniculei.


Și, dacă ai de ales între vacanță și brand personal, amintește-ți că le poți avea pe amândouă. Trebuie doar să știi cum să faci lucrurile repede, bine și creativ ca să îți rămână timp și pentru tine și plăcerile tale.


Succes!------------------------Articol oferit de CristinaNorocel

Trainer | Consultant Marketing | Branding Personal | Coach


CONTACT

Telefon: 0741.301.082


Pentru mai multe articole de acest gen, click aici - https://cristinanorocel.com/blog/10 views0 comments
bottom of page