top of page

Back to Business – Cum să abordezi campaniile de toamnă ?


Back to Business – Cum să abordezi campaniile de toamnă dacă ești antreprenor sau lucrezi la brandul tău personal


Deși unii mai sunt încă în vacanță, oficial vara s-a încheiat. E momentul să ne întoarcem la treabă și să ne mobilizăm cât mai repede ca să fim eficienți. De altfel, toamna este un moment care nici nu îți permite să mai pierzi vremea pentru că este în sine un sezon aglomerat pentru mai toate companiile. Implicit, este și sezonul resuscitării brandului personal.

La case mai mari, ca să mă exprim așa, încep deja pregătirile pentru a profita la maxim de această perioadă. Unii inițiază campania Back to School (care e deja în derulare), alții, Festivalul Recoltei, Halloween, Black Friday și așa mai departe. Dacă ești antreprenor de puțin timp și nu ai obișnuința derulării de campanii, dar ai vrea să totuși inițiezi una, iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:


1. Planifică în detaliu – pentru orice campanie de marketing, planificarea este cheia succesului. Poți începe prin a-ți stabili câteva obiective clare pentru această perioadă. Că e vorba de creșterea vânzărilor, că vrei să generezi leads sau să-ți consolidezi brandul, fă cumva și stabilește-ți exact ce dorești să obții.

2. Analizează-ți publicul țintă – pentru ca o campanie să aibă efectul scontat, este esențial să știi cui i-o adresezi. Nu poți să faci campanie Back to School pentru oamenii care nu au copii, de exemplu. Identifică preferințele, comportamentele și nevoile clienților tăi pentru a dezvolta mesaje personalizate și strategii de marketing adaptate. Altfel faci campania degeaba.

3. Vezi cum stai cu prezența online – e deja clișeu să tot spui că trăim în era digitală și că prezența masivă în online e crucială, dar eu o spun totuși așa, ca reminder. Dacă ai un site, vezi cât de bine este el optimizat SEO, iar dacă ai conturi pe rețelele sociale, asigură-te că sunt mereu active și că paginile respective n-au murit. Marketingul pe rețelele sociale și E-mail marketingul te pot ajuta să îți atingi mult mai eficient publicul și să ai un brand personal actual și bine poziționat.

4. Creează conținut atractiv – spun cu fiecare prilej pe care îl am că furnizarea de conținut valoros este ca ploaia în deșert pentru un brand personal. Dacă nu știi ce să scrii, nu face din asta un motiv de a-ți îngropa afacerea sau brandul personal. În zilele în care te părăsește inspirația, poți pur și simplu să-i dai Share unui articol și ai rezolvat problema – el te poate ajuta să atragi atenția și să construiești încrederea oamenilor în brandul tău.

5. Monitorizează constant și adaptează din mers – campaniile care funcționează sunt urmărite atent. Nu știi din capul locului cum reacționează oamenii la ele, așa că, dacă vrei să fii sigur că ai făcut ce trebuia, e bine să urmărești reacțiile și să încerci să testezi ce altceva merge în locul a ceva ce nu a mers.


Concluzie:

Dacă înainte lumea spunea că toamna se numără bobocii, acum putem spune că toamna e sezonul campaniilor. Adună-ți forțele, lasă relaxarea în urmă și mobilizează-te pentru următoarea etapă din viața businessului pe care îl desfășori și a brandului tău personal. Imediat trec cele trei luni și intri într-o nouă fază de vacanță. Fă deci treabă cât e lumea pe fază!


Articol scris de Cristina Norocel

7 views0 comments

Comments


bottom of page