top of page

De la haine pentru păpuși la rochiile Milla Milla. Cum deschizi un business de fashion

31 oct. 2022

Ludmila Corlățeanu și-a descoperit pasiunea pentru modă încă din copilărie, când mulți dintre noi visăm la ce vom deveni ”când vom fi mari” în timpul pauzelor de la grădiniță. În cazul ei, dorința de a fi designer vestimentar nu s-a schimbt de la acel joc de la grădiniță și acum este creatoarea și antreprenoarea din spatele brandului Milla Milla. Am aflat de la ea detalii despre cum deschizi și construiești un business de fashion.


Ludmila s-a născut și a crescut la Chișinău și de când își amintește a desenat și a cusut haine. La 6 ani o făcea pentru păpușile pe care le avea, iar de la 10 ani, după ce a urmat un curs de croitorie la Palatul Pionierilor, a început să-și coasă propriile rochii.

După mii de foi de hârtie pline cu modele de haine și șapte ani în care a mers la acel cerc de croitorie, a decis să transforme această pasiune și pricepere într-o meserie când, după liceu, a urmat cursurile Colegiului Tehnologic, la Facultatea de design vestimentar și construcția tiparelor.

”Ceva mai târziu am plecat din Chișinău la București, am strâns bani și am absolvit Istituto Marangoni, o școală privată de modă de la Milano, facultatea de Design vestimentar. După un scurt stagiu la Milano, m-am întors la București, și în 2008 am creat o firmă și am început activitatea. Făceam totul ca la carte din prima: am creat o colecție de mostre, am mers cu ea la târg la Milano și am luat comenzi”, ne povestește Ludmila.


Visul de a fi antreprenor în modă


De altfel, după participarea la Istituto Marangoni și-a dat seama că-și dorește propria afacere de profil și nu se va mulțumi doar să lucreze pentru un brand de modă. Și chiar dacă despre antreprenoriat nu desenase pe nicio foaie până atunci, și-a spus că va reuși să-și deschidă propria firmă de modă învățând singură și cum se construiește o afacere.


Întreg articolul: https://start-up.ro/de-la-haine-pentru-papusi-la-rochiile-milla-milla-cum-deschizi-un-business-de-fashion/

bottom of page